• Şapte studenți au ajuns la spital după ce au consumat luni ceai şi cafea în cantina universității.
  • Anchetatorii nemți spun că otrăvirea nu a fost un accident.
  • Din cei șapte studenți otrăviți, unul a fost la un pas să moară.
  • Procurorii au deschis o anchetă pentru suspiciuni de tentativă de omor, au anunțat marți autoritățile citate de Associated Press.

Șapte studenți care învață în Universitatea Darmstadt din Germania, din apropiere de Frankfurt, au fost otrăviți. Toți sunt în viață, dar au nevoie de îngrijiri medicale. Anchetatorii nemți spun că otrăvirea nu a fost un accident, ci o tentativă de crimă. Robert Hartmann, procurorul de caz, anunță că a fost identificată substanța cu care cei șapte au fost otrăviți, dar nu va fi făcută publică pentru siguranța anchetei.

Robert Hartmann, procuror senior din Darmstadt: „Noi investigăm o tentativă de crimă în 7 cazuri. Am detectat substanța folosită, am găsit-o în mai multe produse alimentare. Substanța este extrem de periculoasă, poate fi fatală.
teoria noastră inițială este că substanța a fost introdusă în mâncare în mod deliberat, deci anchetăm tentativă de omor”


Din cei șapte studenți otrăviți, unul a fost la un pas să moară. Acum, spun medicii, e în stare stabilă. Pentru colegii lor e greu de înțeles ce s-a întâmplat. Dar, măcar se consideră extrem de norocoși.

Karl Jung, student at Darmstadt University: „Norocos din simplu motiv că nu eram acolo când s-a întâmplat! Nu am cum să spun altfel. Cum spuneam, i se putea întâmpla oricui. Nu știu cine și-a dat seama că ceva e în neregulă, dar cu siguranță e cineva cu simț olfactiv foarte bun”

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

ȘTIREA INIȚIALĂ

Angajații și studenții de la Universitatea Tehnică din Darmstadt au avut luni probleme medicale. Poliția spune că se pare că, între vineri și luni, cartoanele de lapte și recipientele de apă din una dintre clădirile campusului ar fi fost contaminate cu o substanță nocivă, care are un miros puternic.

Poliția și procurorii au declarat marți că au căutat și în alte clădiri ale universității ca măsură de precauție, dar nu au găsit nimic altceva legat de presupusa otrăvire. De asemenea, au spus că nimeni altcineva nu s-a prezentat cu simptome.

Anchetatorii au precizat că fac totul pentru a „identifica vinovatul sau vinovații” și că nu au informații cu privire la pericolul unor noi tenative de otrăvire.

Procurorul Robert Hartmann a declarat că, în timp ce autoritățile cred că contaminarea ar fi putut fi deliberată, în prezent nu au informații care să indice o persoană anume ca posibil vinovat. El a spus că substanța a fost identificată, dar procurorii nu o vor numi public deocamdată, având în vedere ancheta în curs.

O persoană a fost afectată „relativ grav” de otrăvire, dar se pare că viața acesteia nu mai este în pericol, a declarat procurorul.