• Generalul Iulian Cristian Gheorghe a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
  • Acesta este cercetat pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual.
  • În trecut au mai și alți generali MApN implicați în scandaluri de corupție.

E scandal în serviciile secrete de la noi. Generalul în rezervă Iulian Cristian Gheorghe a fost arestat preventiv pentru delapidare. Ar fi recunoscut că a luat peste 179 de mii de dolari din fondurile de război ale Direcției Generale de Informații a Apărării. El ar fi spus, în fața anchetatorilor, că banii au fost doar împrumutați.
Gheorghe a ocupat până acum doi ani funcția de director adjunct al instituției. Florin Jipa, de la Monitorul Apărării și Securității,

Florin Jipa, Monitorul Apărării și Securității: „La funcția pe care o avea, al doilea om din DGIA, un serviciu secret al armatei era ușor deoarece, după cum știm, serviciile secrete au anumite sume de bani pentru situațiile operative. Foarte mulți militari din acest serviciu sunt în teatrele de operații, unde e nevoie de anumite sume de bani pentru a obține informații.”

Parchetul Militar a fost sesizat chiar de către conducerea Direcției. Generalul în rezervă a fost reținut vineri,
iar ieri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Nu e prima dată când un general MApN este implicat într-un scandal cu iz penal.

Florin Jipa, Monitorul Apărării și Securității: „Acest caz îmi aduce aminte de celebrul dosar Case pentru generali din urmă cu aproape 10 ani, când majoritatea generalilor din conducerea MAPN erau acuzați că și-au luat ilegal case. Un alt caz de răsunet a fost cel al altui șef DGIA care a fost acuzat că percepea comision pentru a recupera mașini de lux furate de către interlopi.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE