• Trei medici infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, au fugit din spital
  • Poliţiştii i-au găsit acasă şi i-au dus înapoi la spital.

Poliţiştii gorjeni anunţă, vineri dimineaţă, că s-au sesizat din oficiu după ce trei pacienţi internati în Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, secţia Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit spitalul fără acordul personalului de serviciu.

Poliţiştii au constatat că este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, medici în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Din verificări a reieşit că joi acestea au părăsit secţia medicală unde erau internate fără a informa despre acest lucru.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj: „Noi doar am intrat, am constatat că nu sunt în spital, nu sunt internaţi, nu au avut externarea făcută. Nu am mai auzit până acum să se mai fi întâmplat.”

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu: „Este un lucru care nu mă aşteptam să se întâmple în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Din păcate…”

Întrebat dacă medicii nu au fost observați de cineva de la pază, managerul a spus că nu a discutat cu aceștia.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu: „Nu am vorbit cu paza. Am înţeles că poliţia a preluat cazul.”

Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: „Celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele căutate au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi apoi internate.”

Medicii au acum dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Femeile au fost găsite acasă şi transportate cu ambulanţa secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.