• Doi bărbaţi au angajat zilieri pentru a culege cânepă
  • DIICOT a făcut percheziţii şi a găsit peste o tonă de canabis, cânepă şi alte plante verzi
  • Cânepa a fost plantată pe 6 hectare

Unii angajează zilieri să culeagă struguri, alţii să culeagă cânepă. Doi bărbaţi din Dâmboviţa au plantat, în primăvară, 6 hectare de cânepă pentru a extrage ulei. A venit toamna şi cei doi au avut nevoie de ajutor la recoltă. Astfel, au angajat zilieri.

Procurorii DIICOT le-au stricat afacerea. La percheziţii au fost găsite şi mai multe droguri: 250 kilograme de canabis, o tonă de plante verzi ce urmează să fie analizate şi peste 300 de sticle de ulei de cânepă.

Unul dintre indivizi a fost arestat, iar celălalt a fost pus sub control judiciar.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Comunicatul DIICOT

La data de 24.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în primăvara anului 2020, cei doi au înființat, pe raza județului Dâmbovița, o plantație de cânepă cu conținut ridicat de THC, pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. În cursul lunii septembrie, plantația a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localității în care a fost înființată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locații de pe raza județelor Ilfov și Prahova.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Dâmbovița, Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești și București și SCCO Ilfov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și IJJ Dâmbovița.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.