• Şeful Inspectoratului de Poliţie Sălaj are de plătit o amendă de aproximativ 80.000 de lei, pentru că nu a dispus recalcularea salariilor a șapte poliţişti
  • Suma creşte cu aproximativ 460 de lei în fiecare zi în care nu pune în aplicare sentinţa
  • Pentru aceeaşi faptă, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie trebuie să plătească penalităţi de 700 lei, zilnic

Şeful Inspectoratului de Poliţie Sălaj are de plătit o amendă de aproximativ 80.000 de lei, pentru că nu a dispus recalcularea salariilor a șapte poliţişti. Iar suma creşte cu aproximativ 460 de lei în fiecare zi în care nu pune în aplicare o sentinţă a Curţii de Apel Cluj.

Pentru aceeaşi faptă, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie trebuie să plătească penalităţi de 700 lei, zilnic. Cei șapte poliţişti care au executat instituţia în care lucrează, au deschis procesul în 2019, împreună cu alţi 42 de colegi.

„Încă nu ştim exact care sunt drepturile care li se cuvin. Pentru că, cei de la IPJ au state de plată secrete, clasificate. Noi nu avem acces la ele, chiar dacă sunt angajaţi ai IPJ-ului”, a spus Iulian Popiț, avocat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Marius Stupar, șeful IPJ Sălaj, susţine că salariile polițiștilor au fost recalculate. Dar angajaţilor MAI le-a ieșit tot ca la început.

„Am făcut o bază de calcul şi încercăm să rămânem la acelaşi nivel de salarizare. Dar, repet, urmează să ne consultăm cu structurile centrale, să aplicăm tot ceea ce este nevoie, legal”, a spus Marius Stupar.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, spune că situaţia de la IPJ Sălaj ar fi un precedent pentru toţi cei 50.000 de poliţişti din țară, care ar putea cere salariu mărit. Numai Europol are pe rolul instanţelor peste 700 de dosare în care cere recalcularea salariilor de bază ale poliţiştilor.

„Acea sumă, până la urmă, influenţează şi celelalte sporuri. Sporul de noapte, sporul de sâmbătă – duminică. Deci, ar trebui recalculate şi sporurile.şi, probabil, am ajunge la o sumă între 2.000 şi 3.000 lei, între 2000 şi 2500 de lei de fiecare angajat, lună de lună”, susține Cosmin Andreica.