Șeful Jandarmeriei şi-ar fi pontat ore suplimentare. DNA face verificări

Șeful Jandarmeriei şi-ar fi pontat ore suplimentare. DNA face verificări Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
  • DNA a deschis o anchetă la Jandarmeria Română, după ce în spaţiul public a apărut informaţia că şeful instituţiei, Bogdan Enescu, şi-ar fi pontat ore suplimentare. 
  • Jandarmeria confirmă că există o anchetă în desfăşurare şi că au existat ore suplimentare, acestea fiind însă determinate de gestionarea situaţiei COVID-19 şi lipsa unui adjunct în acea perioadă.
  • Şi MAI face verificări, însă acestea durează de mai mult timp şi vizează întreaga activitate a Jandarmeriei. 

DNA a demarat o anchetă şi face verificări la Jandarmeria Română, după ce în spaţiul public a apărut zvonul că şeful instituţiei, colonelul Bogdan Enescu, şi-ar fi pontat ore suplimentare în perioada stării de urgenţă.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Sorin Despina, care a prezentat şi motivele pentru care Bogdan Enescu a ajuns să lucreze mai multe ore decât în mod normal.

Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi”, a explicat purtătorul de cuvânt al instituţiei.  

În ceea ce priveşte controlul intern declanşat de MAI, Sorin Despina spune că există o misiune de audit, însă această este una regulată şi e în plină desfăşurare, vizând întreaga activitate a instituţiei, şi nu aspectele semnate în spaţiul public.