• Judecătoria Găești a respins plângerea lui Selly față de amenda pe care a primit-o de la poliție
  • Andrei Șelaru (Selly) a fost prins circulând cu 189 km/h pe autostradă
  • Selly: „Am făcut contestație pentru că trebuia să rămân cu permisul în buzunar încă câteva luni

Fapta lui Selly, pe nume său Andrei Șelaru, de a circula pe autostradă cu viteza de 189 km/h „reprezintă un pericol grav pentru siguranța participanților la trafic”. Aceasta este concluzia judecătorului care i-a respins plângerea tânărului față de amenda pe care a primit-o de la polițist.

Concret, în vara acestui an, tânărul a fost surprins pe autostradă la volanul mașinii sale, marca Mercedes Benz conducând cu viteza de 189 km/h, în condițiile în care viteza legală maximă este de 130 km/h.

Agentul care l-a oprit pe Selly i-a aplicat o amendă și i-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ulterior, Andrei Șelaru a contestat decizia. Însă judecătorul i-a dat câștig de cauză polițistului.

În motivarea deciziei, judecătorul de la Judecătoria Găești a spus:

„Instanța subliniază că petentul ar fi trebuit să conștientizeze că astfel de fapte atrag răspunderea contravențională. Mai mult, instanța apreciază că tolerarea săvârșirii unor fapte de acest gen și nesancționarea pecuniară a acestora poate determina agravarea fenomenului, iar fiecare persoană trebuie să își asume și să suporte consecințele faptelor sale.

Astfel, în ceea ce privește sancțiunea amenzii, instanța apreciază că nu se impune înlocuirea cu avertismentul, această sancțiune încadrându-se în limitele prevăzute de textul incriminator”.

Într-o declarație pentru Aleph News, Selly a recunoscut că a greșit, iar decizia de a contesta amenda a avut un motiv întemeiat la bază:

Chiar dacă apar urgențe în viețile noastre, nu trebuie să punem niciodată ceilalți participanți la trafic în pericol. Din acest punct de vedere, cu siguranță a fost o greșeală pe care o regret. (…)

În seara respectivă, aveam un deadline pentru un videoclip de predat către un client, trebuia neapărat să ajung în fața unui calculator. Din acest motiv, mă grăbeam. Veneam de la Craiova, către București și aveam această urgență. Urgența nu justifică, desigur, fapta pe care am făcut-o. (…)

Am fost oprit, mi s-a dat amendă și, din rațiunea că nu puteam să pierd permisul în momentul respectiv, pentru că eram în perioada în care mă mutam la București, trebuia să fac foarte multe drumuri Craiova-București pentru a transporta echipamentele video cu care filmez, obiectele de mobilier și multe alte lucruri, trebuia să fac foarte multe drumuri.

Din această rațiune, am făcut contestație. Ce scrie în acea contestație, eu nu am citit. Am angajat un avocat să se ocupe de acest caz, pentru că trebuia să rămân cu permisul în buzunar încă câteva luni până când nu mai făceam a aceste drumuri frecvente Craiova-București, București-Craiova” a declarat Andrei Șelaru.