Senatoarea Diana Șoșoacă, cercetată penal după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare

Reacția CNCAV, după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea anti-COVID Sursă foto: Captură video/Facebook
  • Senatoarea Diana Șoșoacă este vizată de un dosar penal in rem după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare.
  • Parchetul General a trimis dosarul la DIICOT, pentru că este cercetată și fapta de transmitere de informații false care ar atenta la siguranța națională.
  • Cercetarea e in rem, deci Șoșoacă nu are nicio calitate în dosar. Inițial, cauza era la Parchetul General.

Diana Șoșoacă a blocat, în 8 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni (Iași) care se afla în scenariul roșu. În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă.

Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național“, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care blochează procesul de vaccinare, act medical care „trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice”.