• Navalnîi va sta în închisoare în următorii doi ani și șase luni
  • În primă instanță, el a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare
  • Decizia a venit la două zile după ce Moscova a refuzat să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi

Judecătorii unui Tribunal din Rusia au decis ca Alexei Navalnîi să-și execute pedeapsa cu executare în dosarul delapidărilor, însă i-au redus termenul cu două luni.

Acesta va sta în închisoare în următorii doi ani și șase luni, în loc de sentința inițială de doi ani și opt luni, pe care o primise în primă instanță.

„Probabil că acesta este un fel de semnal trimis mie de autorități și de proprietarul minunatului palat, Vladimir Putin. El, ca un jongler sau un mag, spune: Uite, putem învârti acest sistem judiciar pe orice parte a corpului, uite chiar așa.”, a firmat Navalnîi, după aflarea sentinței.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Peste câteva ore un alt judecător va decide dacă Navalnîi este vinovat de denigrarea unui veteran de război. Procurorii au cerut amendarea lui Alexei cu 13.000 de dolari pentru calomnierea veteranului de 94 de ani.

Decizia a venit la două zile după ce Moscova a refuzat să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi. Asta deşi Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a cerut să o facă, iar Rusia are obligaţia să respecte decizia.

Ministrul rus al justiţiei vede în decizia CEDO o ingerinţă clară în sistemul judiciar intern. Iar ministrul de externe vorbeşte şi el despre un amestec occidental în treburile interne ale Rusiei.

E pentru prima dată când Moscova se confruntă cu cererea unei instanţe europene de a elibera un condamnat. Acum o lună, Navalnîi a fost reţinut la punctul de control al paşapoartelor de pe un aeroport din Moscova. Se întorcea din Germania, unde a fost tratat după otrăvirea sa în august anul trecut.