• Hacker-ul olandez care a accesat contul de Twitter al lui Donald Trump „nu este supus urmăririi penale“
  • Procurorul de caz a concluzionat că Victor Gevers „a acționat etic“
  •  Gevers a spus că este foarte mulțumit de rezultat

Procurorii olandezi au descoperit că un hacker s-a conectat la contul de Twitter al lui Donald Trump, ghicindu-i parola – „maga2020!“. Dar nu îl vor pedepsi pe Victor Gevers, care „a acționat etic“, scrie BBC.

Așa că, hackerul „nu este supus urmăririi penale“, a anunțat miercuri Ministerul Public olandez, adăugând: „Aceasta este concluzia Parchetului Public, după o anchetă avansată a Poliției Naționale“.

Procurorul de caz a explicat că olandezul, pe care îl numește „hacker etic“, a oferit el însuși datele de autentificare, „respectând criteriile elaborate de jurisprudență“. În plus, nu a postat pe Twitter pretinzând că este președintele SUA. După ce a reușit să se conecteze, olandezul a încercat să ia legătura cu autoritățile SUA pentru a-i avertiza asupra vulnerabilității. El s-a identificat în acest fel și le-a dat sfaturi pentru a remedia această vulnerabilitate“, a spus procurorul.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Gevers a spus că este foarte mulțumit de rezultat. „Nu este vorba doar de munca mea, ci de toți voluntarii care caută vulnerabilități pe internet“, a spus el.

Îți reamintesc că hacker-ul a publicat, pe 22 octombrie, în etapele finale ale alegerilor prezidențiale din SUA, mai multe capturi de ecran despre care a spus că sunt din interiorul contului lui Trump. Totuși, la acea vreme, Casa Albă a negat că parola președintelui ar fi fost spartă, iar Twitter a spus că nu are dovezi. Acum, Casa Albă nu a răspuns unei cereri de comentarii suplimentare.

A screenshot of Donald Trump's Twitter account