• Un șofer de tir român a fost ucis în Franța
  • Soția bărbatului a asistat la tragedie
  • Românul a fost înjunghiat cu o sabie de două ori

Mihai Spătaru, originar din Brăila, a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe autostrada A28 din Somme, între Abbeville și Amiens, în zona de odihnă Translay din Franța, scrie Observatornews.ro. Cei doi veneau din Anglia şi urmau să facă o livrare în Spania.

Șoferul se afla într-o parcare, împreună cu soţia sa cu care făcea echipaj pe camion.

La un moment dat, Mihai i-a spus soţiei că merge la toaletă, apoi se va duce să verifice dacă încărcătura este în regulă, iar lacătul remorcii este intact.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Imediat ce a coborât şi a ajuns în spatele TIR-ului, românul de 39 de ani a fost atacat cu o sabie şi înjunghiat de două ori, în inimă şi spate. Brăileanul a murit pe loc.

Niciun alt șofer nu i-a sărit în ajutor

„Colegul Nostru Mihăiță a coborât jos din camion pentru nevoile fiziologice înainte de somn, până să coboare i-a spus soției sale (erau echipaj soț-soție) că dacă tot merge la,, baie,, vrea sa verifice și remorca, mai exact lacătul de pe remorcă, deoarece venea din Anglia cu DHL, în acel moment au dat nas în nas cu hoții care s-au speriat şi l-au înjunghiat fix în inimă cu o sabie, și din păcate colegul nostru nu a avut șanse la viață! Țin să menționez că salvarea a venit după 1h și 30 de minute, știu sigur pentru ca eu am sunat la salvare să vină! Rușine tuturor colegilor noștri care au fost acolo, și în momentul când au văzut o femeie disperată că bate la toate camioanele după ajutor, v-ați încuiat în cabină! Și mulțumim colegului de pe 3,5 care chiar a dat dovadă de omenie! Am înțeles că dimineața la ora 7 politia deja avea o pistă unde l-ar putea găsi pe criminal! Nu vorbesc din auzite, am fost la faţa locului! Drum lin, Mihăiță!”, a scris pe Facebook Marina Nicoleta, o colegă a lui Mihai.

A fost deschisă o anchetă

Moartea șoferului român a declanșat o amplă investigație a procuraturii din Amiens.

Din primele date ale anchetei, se pare că Mihai a coborât din camion după ce a auzit nişte zgomote.

„Când a vrut să revină în cabină, a fost înjunghiat. A murit lângă camion”, spun oamenii legii, potrivit France 3. După uciderea șoferului, făptașii au fugit.

În ciuda eforturilor depuse de medicii chemați la fața locului, tânărul nu a mai putut fi salvat, a mai precizat sursa citată.

Pentru moment, niciun suspect nu a fost arestat și, deși în zona de odihnă erau alți șoferi de TIR, „toți erau acolo pentru a dormi. Prin urmare, este dificil să obținem mărturii”, au mai spus anchetatorii.