• Șoferul autobuzului a plonjat intenționat în lacul artificial după ce a rămas fără adăpost, spune poliția.
  • 21 de persoane au murit, dintre care și șoferul autobuzului, iar 7 au fost rănite.
  • În autobuz se aflau și 12 elevi, dintre care 5 au murit.

Șoferul autobuzului care transporta elevi la un examen, și s-a scufundat într-un lac din Beijing, a plonjat intenționat, la câteva ore după ce a aflat că i-a fost demolată casa, lăsându-l fără adăpost, a declarat luni poliția locală, scrie CNN.

Tragicul accident a avut loc la începutul lunii iulie, în sud-vestul Chinei. Atunci șoferul a pierdut subit controlul volanului trecând peste 5 benzi de circulație, iar la un moment dat plonjează în lacul artificial.

21 de persoane au murit, dintre care și șoferul autobuzului, iar 7 au fost rănite. În autobuz se aflau și 12 elevi, dintre care 5 au murit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Șoferul era nemulțumit de viața sa și supărat după ce i-a fost demolată locuința publică pe care o închiriase. Înainte de accident, Zhang i-a trimis prietenei sale un mesaj vocal prin care îi spunea cât de epuizat este de viață”, se arată într-un comunicat al poliției Anshun.

Zhang a primit proprietatea printr-un contract de închiriere când lucra la o fabrică de motoare diesel din raionul Xixiu din Anshun. Potrivit poliției, el nu locuia de mult timp acolo.

Zhang știa că locuința era marcată pentru demolare, ca parte a unui „proiect de reconstrucție, potrivit China Daily.

Demolarea forțată a locuințelor pentru a oferi spațiu pentru noi proiecte de reconstrucții este o metodă frecventă în China, în special pentru persoanele care trăiesc în zone mai puțin dezvoltate sau din zone rurale.