• În 2016, rămășițele carbonizate ale lui Kyriakos Amiridis au fost găsite în portbagajul unei mașini incendiate în Rio de Janeiro.
  • Soția sa, Françoise de Souza Oliveira, avea o relație cu un ofițer de poliție militară, Sergio Gomes.
  • La finalul celor trei zile de proces, un judecător a descris crima lor ca fiind „barbară”.

O femeie braziliană a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a plănuit uciderea soțului ei, fostul ambasador al Greciei în Brazilia, relatează BBC.

În 2016, rămășițele carbonizate ale lui Kyriakos Amiridis au fost găsite în portbagajul unei mașini incendiate în Rio de Janeiro.

Soția sa, Françoise de Souza Oliveira, avea o relație cu un ofițer de poliție militară, Sergio Gomes. Ulterior, Gomes a mărturisit că l-a ucis pe ambasador la ordinul iubitei sale și a fost închis pentru 22 de ani.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

La finalul celor trei zile de proces, un judecător a descris crima lor ca fiind „barbară”.

Un alt bărbat, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo – o rudă de-a lui Gomes – a fost achitat de crimă, dar a făcut deja un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea cadavrului lui Amiridis.

Amiridis, în vârstă de 59 de ani, a fost consul la Rio de Janeiro între 2001 și 2004 și s-a întors în Brazilia în calitate de ambasador în anul în care a fost ucis. S-a căsătorit cu Françoise în 2004, iar cei doi au o fiică.

Înainte de a muri, Amiridis a călătorit din capitala Brasilia în orașul Nova Iguacu, la nord de Rio, pentru a petrece sărbătorile de Crăciun cu soția și părinții acesteia.

Soţia lui a raportat prima dată dispariția lui, spunând poliției că acesta a părăsit apartamentul lor fără nicio explicație și a plecat cu o mașină închiriată.

Mașina incendiată a fost găsită a doua zi sub un pasaj rutier, cu cadavrul ambasadorului înăuntru.

Anchetatorii au găsit pete de sânge pe o canapea din apartamentul în care stătea cuplul și se crede că el a fost ucis acolo înainte ca trupul său să fie luat.