• O menajeră din Myanmar a fost ucisă în Singapore.
  • Menajera a fost torturată și ucisă în bătaie de femeia pentru care lucra.
  • Aceasta ajunsese la doar 24 kg când a murit, în 2016.

Soția unui ofițer de poliție din Singapore a recunoscut că a înfometat-o, torturat-o și, în cele din urmă, a ucis-o pe menajera din Myanmar. Potrivit BBC, menajera ajunsese la o greutate de doar 24 de kilograme când a murit, în urmă cu 5 ani. Procurorii au considerat faptele Gaiyathiri Murugayan drept „cu totul inumane”.

Revoltător mai este și faptul că acest caz este unul dintre multele de acest gen care au loc asupra lucrătorilor casnici înregistrate în ultimii ani în Singapore. Majoritatea lucrătorilor casnici provin din țările vecine, mult mai sărace.

Mânca felii de pâine înmuiate în apă și resturi din frigider

În urmă cu câteva zile, Gaiyathiri Murugayan, soția unui ofițer de poliție din Singapore, a pledat vinovată în fața unui tribunal, pentru 28 de acuzații, inclusiv omucidere împotriva lui Piang Ngaih Don. Femeia riscă acum să fie închisă pe viață.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Achetatorii spun că Murugayan a început să-și abuzeze angajata încă din octombrie 2015, după ce a considerat că femeia din Myanmar era „lentă, mizerabilă și mânca prea mult”, potrivit presei locale. Din imaginile suprinse pe camerele de supraveghere din locuință, s-a putut oberva cum soția ofițerului o bătea pe menajera sa de mai multe ori pe zi.

Anchetatorii au mai spus că Piang primea de mâncare doar felii de pâine înmuiate în apă, resturi din frigider sau orez. Femeia slăbise 15 kilograme, aproximativ 38% din greutatea ei totală, în 14 luni.

Bătută și de mama lui Murugayan

Menajera a murit în iulie 2016, la vârsta de 24 de ani. Aceasta era bătută constant de Murugayan și de mama acesteia. Avocații lui Murugayan au spus că suferea de depresie în acel moment și că a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsivă.

Singapore găzduiește aproximativ 250.000 de lucrători casnici străini, de obicei din țări precum Indonezia, Myanmar sau Filipine. Cazurile de abuz nu sunt neobișnuite. În 2017, un cuplu a fost închis pentru că și-a înfometat menajera din Filipine. În 2019, un alt cuplu a fost închis pentru că a abuzat un muncitor din Myanmar.