• Nancy Pelosi se afla în Rhode Island în momentul accidentului.
  • Bărbatul în vârstă de 82 de ani a fost obligat să presteze opt ore de muncă în folosul comunității în locul zilei rămase.
  • Paul Pelosi a fost arestat pe 28 mai, după ce Porsche-ul său Carrera s-a ciocnit cu un Jeep pe o autostradă din zona viticolă a Californiei.

Soțul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a fost condamnat marți la cinci zile de închisoare și la plata a 6.800 de dolari, după ce a pledat vinovat de provocarea de vătămări corporale prin conducere sub influența alcoolului.

Cu toate acestea, Paul Pelosi va evita o nouă încarcerare, după ce judecătorul Joseph Solga de la Curtea Superioară a comitatului Napa i-a acordat două zile de credit pentru perioada pe care a petrecut-o deja în închisoare în urma arestării sale și alte două zile de credit pentru bună purtare.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 82 de ani a fost obligat să presteze opt ore de muncă în folosul comunității în locul zilei rămase. Ca parte a eliberării condiționate, executivul cu capital de risc va trebui să participe timp de trei luni la un curs de conducere în stare de ebrietate și să instaleze pe mașina sa un dispozitiv de blocare a aprinderii, prin care șoferul trebuie să furnizeze o probă de respirație înainte ca motorul să pornească.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ce s-a întâmplat?

Paul Pelosi a fost arestat pe 28 mai, după ce Porsche-ul său Carrera s-a ciocnit cu un Jeep pe o autostradă din zona viticolă a Californiei. Celălalt șofer a raportat dureri la braț, umăr și gât, dar nimeni nu a fost rănit grav.

Un test de depistare a alcoolemiei a arătat că avea o alcoolemie de 0,082% – puțin peste nivelul legal permis. Polițiștii de la California Highway Patrol au raportat că Pelosi era instabil pe picioare, avea dificultăți de vorbire și un miros puternic de băutură alcoolică.

Nancy Pelosi, care ocupă funcția de președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite din 2019, se afla în Rhode Island în momentul accidentului.