• SpaceX a fost amendată cu puțin peste 18.000 de dolari în urma unui accident produs la instalația sa din Hawthorne, California.
  • Un tehnician a suferit o fractură de craniu în timpul unui test de rachetă în ianuarie, au declarat surse pentru Insider.
  • Firma lui Elon Musk a fost acuzată de două încălcări de către Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

SpaceX a fost amendată cu peste 18.000 de dolari în urma unui accident care l-a lăsat pe unul dintre muncitorii lui Elon Musk în comă timp de luni de zile.

Un inginer de integrare a suferit un traumatism cranian pe 18 ianuarie, în timp ce testa o piesă a unei rachete la instalația SpaceX din Hawthorne, California, potrivit unor persoane familiare cu acest caz și unui raport al autorității de reglementare.

Administrația pentru Sănătate și Siguranță în Muncă (OSHA) a precizat într-un rezumat al anchetei privind accidentul că a amendat SpaceX cu 18.475 de dolari pentru două încălcări ale normelor de siguranță în urma incidentului, care a fost raportat pentru prima dată de Semafor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prima încălcare a fost legată de programul de prevenire a accidentelor al companiei, în timp ce a doua a fost legată de întreținerea roților cu jante din mai multe piese și dintr-o singură bucată folosite la vehiculele mari, se arată în rezumatul OSHA. Aceasta din urmă a fost clasificată ca fiind cea mai gravă sancțiune, cu gravitatea cea mai mare de 10, conform rezumatului.

Inginerul era Francisco Cabada, un tată a trei copii din Los Angeles, a declarat pentru Insider, Julia CrowleyFarenga, fostă stagiară la SpaceX.

În rezumatul investigației, OSHA a precizat că acesta efectua verificări la un motor Raptor V2 în ianuarie, când a suferit o fractură de craniu și o traumă la cap și a fost spitalizat în comă timp de luni de zile”.

În timp ce Cabada efectua testul, o supapă a atins presiunea maximă și a explodat o placă care l-a lovit și l-a trântit la pământ, a declarat CrowleyFarenga pentru Insider. Alte două persoane care cunosc acest subiect, care au cerut să rămână anonime, au confirmat detaliile incidentului pentru Insider.

Familia lui Cabada a creat o pagină GoFundMe pentru sprijin, numindu-l principalul susținător al familiei”, iar sora sa a postat un videoclip TikTok pe 16 martie despre cât de mult îi lipsește familiei.