SpaceX a fost amendată după ce unul dintre angajații lui Elon Musk a suferit un accident care l-a băgat în comă câteva luni

Elon Musk

Elon Musk

SpaceX a fost amendată cu peste 18.000 de dolari în urma unui accident care l-a lăsat pe unul dintre muncitorii lui Elon Musk în comă timp de luni de zile.

Un inginer de integrare a suferit un traumatism cranian pe 18 ianuarie, în timp ce testa o piesă a unei rachete la instalația SpaceX din Hawthorne, California, potrivit unor persoane familiare cu acest caz și unui raport al autorității de reglementare.

Administrația pentru Sănătate și Siguranță în Muncă (OSHA) a precizat într-un rezumat al anchetei privind accidentul că a amendat SpaceX cu 18.475 de dolari pentru două încălcări ale normelor de siguranță în urma incidentului, care a fost raportat pentru prima dată de Semafor.

Prima încălcare a fost legată de programul de prevenire a accidentelor al companiei, în timp ce a doua a fost legată de întreținerea roților cu jante din mai multe piese și dintr-o singură bucată folosite la vehiculele mari, se arată în rezumatul OSHA. Aceasta din urmă a fost clasificată ca fiind cea mai gravă sancțiune, cu gravitatea cea mai mare de 10, conform rezumatului.

Inginerul era Francisco Cabada, un tată a trei copii din Los Angeles, a declarat pentru Insider, Julia CrowleyFarenga, fostă stagiară la SpaceX.

În rezumatul investigației, OSHA a precizat că acesta efectua verificări la un motor Raptor V2 în ianuarie, când a suferit o fractură de craniu și o traumă la cap și a fost spitalizat în comă timp de luni de zile”.

În timp ce Cabada efectua testul, o supapă a atins presiunea maximă și a explodat o placă care l-a lovit și l-a trântit la pământ, a declarat CrowleyFarenga pentru Insider. Alte două persoane care cunosc acest subiect, care au cerut să rămână anonime, au confirmat detaliile incidentului pentru Insider.

Familia lui Cabada a creat o pagină GoFundMe pentru sprijin, numindu-l principalul susținător al familiei”, iar sora sa a postat un videoclip TikTok pe 16 martie despre cât de mult îi lipsește familiei.

Exit mobile version