Nu doar viața bate filmul și DIICOT-ul vrea să intre in scenă. Și îi ia la țintă pe producătorii de film. Unii dintre cei mai premiați artiști sunt prinși la mijloc. Pe listă sunt regizorul Corneliu Porumboiu – laureat la Cannes, Ada Solomon – premiata la Berlin și, de asemenea, Andrei Boncea – producător al filmului „California Dreamin”, care a luat „Un certain regard” la Cannes în 2007. Dar și producătorul Vlad Paunescu de la Castel Film – unde a fost produs Cold Mountain.

Ei au fost prezentați central într-un material apărut pe site-ul g4media.ro – după ce au primit un document de la DIICOT. Deși numele celor implicați nu ar trebuie sa apară public, în articol apar nume și prenume, dar si detalii financiare. Acolo scrie că 100 de oameni din lumea filmului ar forma „un grup organizat” care a făcut evaziune fiscală și spălare de bani. În total cei 100 de suspecți ar fi prejudiciat statul cu doua milioane de euro – o medie de 20.000 de euro de inculpat. Ancheta a fost începută în 2016.

Obiectul infracțional ar fi legat de mai multe case de producție care au apelat la intermediari ca sa angajeze în filme electricieni, soferi sau figuranti, iar firmele intermediare ar fi jonglat cu banii în așa fel încât să întoarcă o parte din ei la beneficiari – celebrul parandărăt.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Suspecții din dosar s-au apărat: avocații lui Andrei Boncea invocă dreptul la imagine și acuză că numele producătorului nu trebuia sa apară până când nu există o decizie judecătorească.

Corneliu Porumboiu spune că nici una din acuzații nu sunt adevărate și că numele lui este asociat disproporționat. El e suspect ca a făcut evaziune de 5.000 de euro în acest dosar în care 100 de persoane ar fi fraudat două milioane de euro.