• Şeful DNA, Crin-Nicu Bologa, spune că şi în această perioadă, procurorii au primit informaţii de la SRI
  • Potrivit conducerii Direcţiei, furnizarea de informaţii a fost efectuată fără „a încălca decizii ale CCR şi fără a avea protocoale”

Şeful DNA, Crin-Nicu Bologa, spune că, şi în această perioadă, procurorii au primit informaţii de la SRI.

„În toată existenţa DNA şi cred că nu numai în DNA, s-a căutat o colaborare onestă şi loială cu celelalte instituţii ale statului. Pot confirma că fără a încălca decizii ale CCR, fără a avea protocoale şi doar în baza prevederilor legale, am primit informaţii şi de la alte instituţii ale statului, cele implicate în culegerea şi strângerea de informaţii”, a spus şeful DNA, Crin-Nicu Bologa, într-o conferinţă online cu jurnaliştii.

Întrebat dacă au fost şi deschise dosare în baza informaţiilor de la serviciile de informaţii, conducerea DNA a spus că, în general, informaţiile furnizate ajută anchetele, însă nu a dat mai multe detalii.

„De multe ori, sigur că informaţiile furnizate, în general vorbesc acum, au ajutat la instrumentarea unor cauze penale pentru instituţiile de parchet.(…) Dacă procurorul de caz apreciază că informaţiile sunt suficiente pentru a întocmi un dosar penal, atunci face acest lucru. Întotdeauna, procurorul verifică dacă să meargă sau nu mai departe”, mai explică Bologa.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT