„Statuile lui Isus simbolizează supremaţia albilor şi trebuie dărâmate”. Reacția reprezentantului BOR

Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  • Unul din liderii Black Lives Matter (BLM) găseşte că statuile lui Isus simbolizează supremaţia albilor.
  • Shaun King este un activist controversat.
  • Atât declaraţiile lui King cât şi finanţarea organizaţiilor sale au ridicat suspiciuni în timp. În plus, afirmaţia lui King a creat un val de reacţii în mediul online.

Unul dintre liderii Black Lives Matter consideră că statuile lui Isus simbolizează supremaţia albilor şi trebuie dărâmate. Shaun King este un activist controversat, atât declaraţiile sale, cât şi finanţarea organizaţiilor pe care le gestionează au ridicat suspiciuni de-a lungul timpului.

Afirmaţia lui King a creat un val de reacţii în mediul online. Poate conceptul de „rasism” a început să facă istorie în secolul XIX, dar istoria bisericii s-a confruntat cu mai multe momente în care reprezentările divinităţii au fost violent contestate, de la iconoclasmul secolelor VIII-IX până la protestantismul secolului XVI.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a comentat pentru MEDIAFAX: „Activiştii actualei stângi radicale, ca şi ai celei vechi, sunt nişte… activişti. Adică nişte indivizi decuplaţi de la sursele morale, culturale şi spirituale care ne pot creşte şi împlini ca persoane integre şi demne, capabile de reflexie şi discernământ. Ideologiile au o singură sursă: socialismul demoniac. De aceea, toate sfârşesc in extremismul hrănit bulimic de ură. Ura faţă de Cer, faţă de Dumnezeu, faţă de Hristos care invită la libertatea manifestată în jertfă şi iubire, ura faţă de oamenii care refuză înregimentarea în varii forme de idolatrie (abdicarea de la Adevăr/ cultul surogatului).”