• Scapă de amenzile din Starea de Urgență doar cei care le-au contestat
  • Românii care nu au mers în instanţă, riscă să fie executaţi silit de ANAF
  • Contestaţiile trebuiau depuse în termen de 15 zile de la amendă
  • Cine a primit pe telefon procesul verbal, nu a putut contesta amenda

Cum își mai bate joc statul de români. Știe că te fură, dar daca tu nu te prinzi, esti ars la bani. Românii care au fost amendaţi în Starea de Urgenţă şi nu au contestat sancţiunea în instanţă, riscă să fie executaţi silit. Fiscul a început executarea datornicilor, chiar dacă statul știe că amenzile sunt ilegale.

Amenzile pentru încălcarea stării de urgență nu sunt constitutionale. A spus asta cine altcineva daca nu Curtea Constituțională. Ele însă nu au fost anulate și se pot șterge doar după o decizie a instanței. Cei care au obținut anularea sancţiunii cer și despăgubiri autorităţilor.

„Ar mai putea să formuleze, poate, acum plângere împotriva procesului verbal de contravenţie dacă acesta nu a fost comunicat la momentul respectiv sau comunicarea s-a făcut, nu ştiu, greşit. Nu s-a făcut corespunzător şi poate sunt în termene să formuleze plângerea”, a spus Cosmin Rogojanu, avocat.

Recomandări

ȚIN CONT DE CRIZA MONDIALĂ
GAGA E „DEZAMĂGITĂ"
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
VIAȚA LA CĂMIN E CHIN
CE MAI FACE COVIDUL?
MILTON FACE RAVAGII

„Atât îmi doresc înapoi, cheltuielile de judecată şi anularea acestei amenzi de 1.600 de RONI. Adică mi se pare exagerat de mult, exagerat de mult. În condiţiile în care la momentul respectiv aveam un salariu, poate, cu 2.000.-3.000, 200-300 de RONI mai mult decât amenda pe care eu am primit-o”, a spus Mihaela Cîmpeanu, medic.