• Stelian Ion, ministrul Justiției, despre Comisia de la Veneția și SIIJ: „Varianta corectă ar fi cea propusă de Guvern și acesta este mesajul pe care îl voi duce în coaliție miercuri”
  • Stelian Ion: „Nu văd niciun motiv pentru ca acest proiect să nu fie acceptat”
  • Stelian Ion: „Aștept din partea colegilor din Coaliție să-și respecte cuvântul dat și programul de gurvernare, acolo unde scrie negru pe alb desființarea SIIJ”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a dat declarații după ce Comisia de la Veneția a recomandat desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților:

Stelian Ion, ministrul Justiției: „Secția trebuie desființată. (…) Este foarte clar și rezultă acest lucru din avizul Comisiei de la Veneția că trebuie refpcută competența DNA, DIICOT și a celorlalte unități de parchet. Cum Parlamentul a înființat această secție, tot el o și poate desființa. Varianta corectă ar fi cea propusă de Guvern și acesta este mesajul pe care îl voi duce în coaliție miercuri. Se va propune o sesiune extraordinară pentru desființarea SIIJ. Azi am primit avizul. Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare va fi o sesiune extraordinară pentru desființarea SIIJ”.

„Așa cum spuneam, miercuri voi merge în Coaliție cu acest aviz. Am solicitat avizul pentru a avea un sprijin în aceste discuții. Nu văd niciun motiv pentru ca acest proiect să nu fie acceptat. Avem argumente foarte importante, suplimentare. Aștept din partea colegilor din Coaliție să-și respecte cuvântul dat și programul de gurvernare, acolo unde scrie negru pe alb desființarea SIIJ. Vom vedea care fi răspunsul celorlalți colegi, însă, eu mă aștept să fie un răspuns pozitiv”, a adăugat Stelian Ion.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Întrebat dacă va propune Coaliției modificarea legii Avocatului Poporului, astfel încât să fie o procedură clară de revocare, Stelian Ion a spus că: „Această chestiune se va discuta în Coaliție, însă orice clarificare a legislației este necesară și nu este opțională. Indiferent că plac sau nu unele decizii ale Curții, ele trebuie respectate”.

Stelian Ion a mai fost întrebat ce soluție are dacă nu există un consens în Coaliție. Acesta a spus că: „Soluțiile decurg din modul în care suntem priviți și de partenerii noștri. Sunt niște priorități pe care ni le-am asumat împreună. Nu văd o astfel de posibilitate. Însă, USR-PLUS va lupta foarte ferm pentru respectarea programului de guvernare. Vom vedea. Nu aș vrea să anticipăm pentru că toată lumea trebuie să citească acest aviz pentru a se convinge că ce am spus eu azi este realitatea”.

Stelian Ion, despre șefia DIICOT:

„Lucrurile sunt în analiză și sunt două soluții: fie va fi delegat actualul procuror adjunct pe funcție de conducere, pentru a avea tot sprijinul, fie voi demara procedura de selecție pentru această funcție”, a spus Stelian Ion.