Supraveghetoarea armelor din filmul lui Alec Baldwin, „Rust”, pledează vinovată pentru transport de arme. Aceasta a primit 18 luni de închisoare

Supraveghetoarea de arme din cazul împușcării unui director de către Alec Baldwin pe platoul de filmare al filmului de vest „Rust” a pledat luni vinovată pentru o acuzație penală separată de transportare a unei arme într-o unitate de băuturi licențiată, scrie AP News.

Hannah Gutierrez-Reed a fost de acord să-și schimbe pledoaria în vinovată în schimbul unei pedepse reduse de 18 luni de încercare supravegheată.

Judecătorul T. Glenn Ellington a aprobat acordul care îi permite lui Gutierrez-Reed să înceapă probațiunea în timp ce ispășește o pedeapsă de 18 luni de închisoare la un penitenciar de stat din New Mexico pentru ucidere involuntară a directorului de fotografiat Halyna Hutchins.

În cazul „Rust”, procurorii l-au învinuit pe Gutierrez-Reed pentru că a adus fără să vrea muniție reală pe platoul de filmare și pentru că nu a respectat protocoalele de bază privind siguranța armelor. Gutierrez-Reed a intrat luni în sala de judecată din Santa Fe într-o salopetă bej, cătușe și cătușe pentru glezne pentru a-și schimba pledoaria în vinovăție și a renunța la dreptul la proces.

„Aș dori doar să îmi cer scuze în fața instanței și să-ți mulțumesc pentru judecata ta astăzi”, a spus ea.

Cu câteva săptămâni înainte ca „Rust” să înceapă filmările în octombrie 2021, Gutierrez-Reed a purtat o armă într-un bar din centrul orașului Santa Fe, unde armele de foc sunt interzise.

Procurorul special Kari Morrissey a spus că Gutierrez-Reed s-a filmat în baia barului cu o armă – explicând cum a furișat arma de foc interzisă într-un videoclip care a fost obținut când autoritățile au percheziționat telefonul în timpul anchetei „Rust”.

Baldwin, actorul principal și co-producător pentru „Rust”, îndrepta pistolul spre Hutchins în timpul unei repetiții pentru film, când revolverul a explodat, ucigând-o pe Hutchins și rănind regizorul Joel Souza.

În iulie, judecătorul Mary Marlowe Sommer a respins un caz de omor involuntar împotriva lui Baldwin, la jumătatea unui proces bazat pe reținerea probelor de către poliție și procurori din partea apărării. De atunci, Morrissey i-a cerut judecătorului să se reconsidere.

Avocatul apărării Jason Bowles a declarat că acordul face posibil ca Gutierrez-Reed să fie eliberată din închisoare de îndată ce iunie 2025 pentru a finaliza probațiunea în Arizona, fără a obține o condamnare suplimentară pentru infracțiune în dosarul ei.

Exit mobile version