• Alexandru Cumpănaşu este „profesor” pe Tik Tok, unde are peste 500.000 de urmăritori
  • Interacţiunea sa cu urmăritorii săi este considerată „nepotrivită” de unele persoane
  • Poliţia va verifica situaţia pentru a vedea dacă este necesară deschiderea unei anchete

Potrivit surselor Aleph News, Poliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok pentru a vedea dacă e cazul de o anchetă deschisă.

Alexandru Cumpănaşu s-a „retras” pe Tik Tok, acolo unde le oferă sfaturi elevilor. Are peste 500.000 de urmăritori pe această platformă, însă a fost criticat recent pentru interacţiuniile pe care le are cu urmăritorii săi.

Cea mai recentă reacție a fost apelul public făcut de deputatul liberal Pavel Popescu, care cere reglementarea spațiului social media, astfel încât utilizatorii să fie feriți de prezența și manifestările unor „descreierați”, precum Alexandru Cumpănașu, care influențează zilnic gândirea copiilor din România.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în vazul nostru, al tuturor”, a fost caracterizarea făcută de Pavel Popescu.

Ministul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, despre Alexandru Cumpănaşu

„Este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întrebat despre activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok.

Întrebat, luni seara, la Digi24, cum vede activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, Sorin Cîmpeanu a spus că în educație sunt probleme multiple și foarte serioase, iar subiectul discutat „este o problemă importantă, este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice. Este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate între elevi, părinți și profesori și intervin astfel de factori perturbatori care induc dezechilibre majore de care nu avem nevoie”.

Ministrul Educației a adăugat că acum câțiva de ani jumătate de țară avea o relație „normală pe acest subiect”, dar între timp această normalitate a dispărut cu totul.

„Mă delimitez clar de această abordare și îndemn la solidaritate, la înțelegere pentru că avem foarte multe lucruri de recuperat”, a spus ministrul.

Contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, este urmărit de sute de mii de elevi din România. Pe contul de TikTok profesorii sunt arătaţi cu degetul şi prezentați ca adversari ai elevilor.

Mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.