• Susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, inclusiv medici, au fost reţinuţi marţi de către poliţia rusă.
  • Medicii veniţi la Pokrov doreau mai multe informaţii despre starea de sănătate a principalului opozant al Kremlinului.
  • Opozantul rus ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014.

Mai mulţi susţinători ai lui Aleksei Navalnîi au fost arestaţi în faţa penitenciarului din Pokrov, la 100 de km de Moscova, acolo unde disidentul rus este închis.

Printre cei reţinuţi sunt şi şase medici, inclusiv medicul personal al lui Navalnîi, Anastasia Vasilieva.

Medicii veniţi la Pokrov doreau mai multe informaţii despre starea de sănătate a principalului opozant al Kremlinului, mai ales după ce acesta a acuzat dureri de spate şi la picioare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Trebuie să-l ducem la spital, la o clinică specializată. Din ce ştim, are febră şi tuşeşte. Ce trebuie să facem acum? Trebuie să-i facem un computer tomograf la plămâni pentru că, Doamne fereşte, s-ar fi putut infecta cu coronavirus în închisoare. Acest lucru este posibil”, spune Anastasia Vasilieva, medicul personal al lui Navalnîi.

Luni, într-o postare pe Instagram, Navalnîi a spus că trei din cele 15 persoane din camera sa au fost diagnosticate cu tuberculoză.

Iar acum o săptămână, disidentul a anunţat că intră în greva foamei din cauza actelor de tortură la care este supus şi lipsei de îngrijiri medicale.

Anterior, disidentul rus a transmis că nu este lăsat să se odihnească, fiind trezit din somn de opt ori pe noapte de un paznic al penitenciarului.

Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania, timp de cinci luni, ca urmare a otrăvirii cu Noviciok.

În februarie, disidentul de 44 de ani a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare.