• Un farmacist din SUA a distrus sute de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Moderna, pentru că era sceptic în privința lor
  • El a fost condamnat la trei ani de închisoare
  • Vaccinul produs de Moderna trebuie transportat la temperaturi foarte scăzute, dar poate fi depozitat pentru 30 de zile în frigidere cu temperaturi normale

Un farmacist din Wisconsin, SUA, a pledat vinovat că a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Moderna, deoarece era sceptic în privința lor, relatează Reuters. El va sta timp de trei ani în închisoare, a declarat marți Departamentul de Justiție al SUA.

Steven R. Brandenburg, în vârstă de 46 de ani, a fost, de asemenea, obligat să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ 83.800 de dolari la spitalul la care lucra. Brandenburg a fost de acord să pledeze vinovat pentru două capete de acuzare de neglijență gravă în serviciu fără a ține de cont că acțiunea poate răni sau provoca moartea unei persoane.

Documentele instanței au arătat că bărbatul a scos în mod intenționat o cutie cu fiole de vaccin anti-COVID-19 dintr-un frigider al spitalului în timp ce se efectua în schimb de tură în decembrie anul trecut. 57 de persoane au fost vaccinate cu dozele deteriorate de bărbat, conform Yahoo News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Steven Brandenburg a fost sceptic cu privire la vaccinuri în general, dar în special față de cel produs de Moderna și le-a comunicat colegilor convingerile lui în repetate rânduri.

Vaccinul produs de Moderna trebuie depozitat și transportat congelat, dar poate fi stocat timp de 30 de zile în frigidere cu temperatură standard.