• Un bărbat de origine egipteană a fost arestat în Kuweit, pentru că a postat pe internet un videoclip în care se plânge de vremea rea
  • Videoclipul postat de bărbat a devenit viral și a atras un val de furie
  • Internauții au dorit să își arate sprijinul față de bărbat și au postat și ei videoclipuri în care se plâng de vremea rea din Kuweit

Polițiștii din Kuweit au arestat un bărbat de origine egiptenă, pentru că a postat pe internet un videoclip în care se plânge de vremea rea și de furtunile de praf din țară, relatează ABC News. Arestarea lui a adus în atenția publică restricțiile care limitează libertatea de exprimare în Kuweit și a stârnit un val de furie pe rețelele de socializare.

Ministerul de Interne din Kuweit a declarat duminică că persoana din spatele videoului „ofensator” a fost arestată și trimisă autorităților, care „vor lua măsurile legale necesare împotriva sa”.

Într-un videoclip filmat de camera de bord a mașinii și postat pe TikTok, bărbatul se plânge de furtuna de nisip care a cuprins Kuweitul în ultimele zile.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

„Sunt în mijlocul unei furtuni de praf chiar acum, literalmente nu văd nimic în fața mea”, spune bărbatul. „Bine, Kuweit, bine”, a adăugat el și a înjurat în arabă. Clipul a devenit viral pe Twitter și a strâns zeci de mii de vizualizări.

Câțiva utilizatori, care au văzut arestarea ca pe un semn al represiunii Kuweitului împotriva libertății de exprimare și a maltratării lucrătorilor migranți, și-au arătat sprijinul față de egiptean și au postat și ei videoclipuri în care se plângeau de vreme.