Țara unde violatorii vor fi castrați: „Măsurile drastice sunt necesare“

Țara unde violatorii vor fi castrați: „Măsurile drastice sunt necesare“ Sursă foto: Profimedia
  • Violatorii vor fi castrați chirurgical, asta prevede noua legislație dintr-un stat nigerian
  • Cei vinovați de viol vor face închisoare pe viață sau vor primi pedeapsa cu moartea
  • Kaduna este statul nigerian care vrea să „taie“ cazurile de viol, numărul lor fiind triplat în ultima perioadă

Guvernatorul statului Kaduna din Nigeria a semnat o nouă lege prin care cei gășiți vinovați de viol vor fi castrați chirurgical. În aceste măsuri intră tăierea testiculelor la bărbați, respectiv a trompelor uterine la femei, scrie nzherald.co.nz.

Guvernatorul Nasir Ahmad el-Rufai a mai adăugat că noua legislație prevede și pedeapsa cu moartea pentru cei care violează un copil sub vârsta de 14 ani.

„Măsurile drastice sunt necesare pentru a proteja copiii și femeile de o infracțiune gravă“, a spus el.

Această nouă legislație vine pe fondul unei creșteri semnificative a acuzațiilor de viol. Se pare că aceste cazuri au explodat după ce președintele a extins carantina națională cu 4 săptămâni în luna august în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri de COVID.

Aceste noi legi vin după ce grupuri de femei au cerut acțiuni mai ferme împotriva violatorilor, inclusiv pedeapsa cu moartea. Statul Kaduna are acum cea mai strictă legislație privind violul din Nigeria, țara cu cei mai mulți locuitori din Africa.

Și asta nu este tot, cei găsiți vinovați de viol vor face închisoare pe viață, dacă fapta s-a comis împotriva unui adult. Legislația precedentă prevedea 21 de ani dacă fapta a fost comisă împotriva unui adult și închisoare pe viață dacă a fost împotriva unui minor.