• Călin Popescu Tăriceanu a postat un mesaj pe Facebook, în care comentează dosarele deschise împotriva sa
  • Tăriceanu: „Miza este de a pune cu botul pe labe orice opozant al lui Iohannis”

Călin Popescu Tăriceanu a postat un mesaj, pe pagina sa de Facebook, cu doar câteva zile înainte ca dosarele pe numele lui vor ajunge la judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, sugerând că procesele au rolul de a-i dezarma pe opozanții președintelui Klaus Iohannis.

Fostul premier spune că dosarele împotriva lui sunt „mincinoase” și explică faptul și-a propus inițial să nu facă comentarii, dar că „e greu să taci atunci când vezi cum reînvie, dacă o fi murit vreodată cu adevărat, telejustiţia”.

„Mi-am propus iniţial să nu mai fac comentarii cu privire la dosarele pe care mi le tot inventează procurorii puterii. Unul l-am câştigat, iar celelalte două ajung zilele acestea în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aş fi tăcut şi mi-aş fi înghiţit frustrarea justificată faţă de aceste dosare mincinoase bazate pe declaraţii smulse sub presiune şi promisiuni sau pe neînţelegerea rolului unui Preşedinte de Senat sau Prim-ministru. Mi-aş fi dus crucea cu discreţie şi stoicism ştiind că cei care mă cunosc sunt convinşi că nu am făcut nimic din lucrurile de care sunt acuzat pe nedrept, în vreme ce aceia care cred că procurorii au întotdeauna dreptate m-au condamnat deja.

Dar e greu să taci atunci când vezi cum reînvie, dacă o fi murit vreodată cu adevărat, telejustiţia. Este un lucru cunoscut acela că atunci când procurorii nu au dovezi împotriva cuiva atacă sifonând în presă documente care nu reflectă deloc situaţia reală din dosar. Cu cât se scurg selectiv mai multe documente din dosar, cu atât dosarul este mai subţire. Scopul este simplu de intuit: discreditarea celui acuzat, condamnarea lui/ei de către o opinie publică manipulată cu documente parţiale şi, în ultimă instanţă, influenţarea magistraţilor care judecă. Este omenesc să te aştepţi ca şi judecătorii să fie influenţaţi de show-ul mediatic pe care procurorii îl pun în scenă şi să-şi zică în barbă: o ţară întreagă l-a văzut pe acuzat/ă la televizor, oare nu o să fiu eu blamat de opinia publică dacă îl/o achit aşa cum ar merita?

Miza acestor procese împotriva mea nu este condamnarea în instanţă, pentru că şi pentru nişte procurori iohannişti este destul de clar că dosarele sunt subţiri şi nici un judecător corect nu le va da vreodată dreptate! Miza acestor procese este murdărirea a 30 de ani de carieră politică. Este încercarea de ştergere cu buretele a tuturor realizărilor pe care le-am avut ca Prim-ministru. Miza este de a pune cu botul pe labe orice opozant al dlui Iohannis şi de a oferi poporului sânge în loc de pâine!

Procurorii DNA ştiu că nu au nici o dovadă împotriva mea, pentru că ştiu că nu am făcut nimic ilegal – nici în calitatea de Prim-ministru şi nici în cea de Preşedinte al Senatului – dar au o sarcina politică trasată de la cel mai înalt nivel al statului român! Şi pentru că ştiu că nici un judecător corect nu mă va condamna pe dosarele lor mincinoase, încearcă să mă condamne în opinia publică! Măcar aşa să-şi îndeplinească sarcina trasată de stăpânul lor!”, a scris Tăriceanu, vineri seara, pe pagina sa de Facebook