Duoul american tată-fiu care a fost acuzat că l-a ajutat pe fostul CEO Renault-Nissan Carlos Ghosn să fugă de procesul de acum un an şi jumătate din Japonia a pledat vinovat în cadrul unui tribunal din Tokyo.

Apărând pentru prima dată în public de când au fost extrădaţi de Statele Unite în Japonia, Michael Taylor, 60 de ani, şi Peter Taylor, 28 de ani, au ascultat cu atenţie pe măsură ce procurorul le-a citit acuzaţiile. Cei doi i-au transmis judecătorului că nu au nicio obiecţie cu privire la proces, anunţă Bloomberg.

Duoul a fost adus în Japonia în luna martie pentru a se confrunta cu acuzaţiile privind implicarea lor în ceea ce priveşte fuga lui Ghosn de la sfârşitul lui 2019 din Japonia, unde era acuzat de comportament financiar neadecvat. Ulterior, fostul executiv auto a ieşit din ţară ascuns într-o cutie de transportare a echipamentelor audio, întrucât zborurile private nu sunt supuse controalelor cu raze X.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Fostul şef al Renault-Nissan rămâne la adăpost în Beirut

În prezent, Ghosn se află în Beirut, unde a lansat anul trecut un program de instruire în afaceri pentru a redresa economia Libanului.

Michael şi Peter Taylor pot primi o pedeapsă de trei ani de închisoare în urma acuzaţiilor lansate de autorităţile nipone. Cei doi au fost închişi şi în Statele Unite înainte de a fi extrădaţi, însă momentan nu este clar dacă acea perioadă va fi luată în calcul în verdictul din Japonia.

Fost membru al Forţelor Speciale ale Armatei SUA, Michael Taylor nu şi-a negat niciodată implicarea în evadarea lui Ghosn, descriind cum a executat operaţiunea într-un interviu din Vanity Fair. Ocupând timp de o bună perioadă funcţia de consultant în securitate, Michael a declarat că a plănuit operaţiunea timp de câteva luni, deşi a susţinut că fiul său, Peter, nu a avut niciun rol în procesul de evadare.

Procurorul din spatele cazului Carlos Ghosn a reiterat astăzi faptul că fostul şef Renault-Nissan are în faţă un proces marcat de abuz de putere şi falsificarea rapoartelor financiare.