Tatăl vitreg al fetiței ucise și incendiate în Arad a fost reținut pentru 24 de ore.

Poliția anunță oficial că cel bănuit de fapta de omor a fost reținut, pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz.

Surse judiciare declară că tatăl vitreg al fetiței este un tânăr de 23 de ani care trăia cu mama copilei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit presei locale, el le-a povestit procurorilor că fetița a murit după un accident. Mama ei era internată în spital, unde urma să nască un copil, iar tatăl vitreg a rămas acasă cu fetița și fratelei, de 3 ani. A vrut să le facă baie, dar fetița a alunecat și s-a lovit la cap.

El le-a mai pus oamenilor legii că a dus, într-adevăr, trupul pe câmpul de la marginea orașului, dar neagă faptul că l-ar fi tranșat și incendiat.

Anchetatorii cred, însă, că altfel s-au derulat evenimentele.

„Cel mai probabil lovire repetată ori de perete, ori de o podea, ceva foarte rezistent”, spune Pavel Palcu, procuror criminalist.

Cercetările în cazul fetiței arse, găsită lângă un cimitir din Arad, au fost extinse luni și pentru violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, inițial a fost găsit un picior al copilei, în cartierul Bujac din orașul Arad, lângă cimitir. La la o distanţă de aproximativ 50 metri a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa picioarelor. Zona în care a fost descoperit cadavrul avea urmele unei incendieri.

După autopsie, medicul legist a stabilit că victima este o fetiță cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi a fost cauzată posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural. Fetița ar fi murit cu 24 – 48 de ore înainte de găsire.

Anchetatorii au reușit reconstituirea chipului copilei și așa au ajuns la presupusul criminal.