• Un grup de angajați de culoare din California dau în jdecată compania Tesla pentru discriminare.
  • Unii dintre reclamanți au fost repartizați la posturile cele mai solicitante din punct de vedere fizic din Tesla sau au fost respinși pentru promovare.
  • Constructorul auto se confruntă cu cel puțin 10 procese în care acuză discriminare rasială sau hărțuire sexuală pe scară largă.

Cincisprezece foști și actuali angajați de culoare de la Tesla au intentat joi un proces împotriva producătorului de automobile electrice, susținând că au fost supuși la abuzuri și hărțuiri rasiale în fabricile sale.

Muncitorii au declarat că au fost supuși în mod regulat la comentarii și comportamente rasiste ofensatoare din partea colegilor, managerilor și angajaților de la resurse umane, potrivit procesului depus la o instanță din statul California. Hărțuirea, care a avut loc mai ales la fabrica Tesla din Fremont, California, a inclus folosirea injuriilor rasiale, și refererințe la sclavie și plantație. De asemenea, procesul a scos la iveală efectuarea de comentarii sexuale precum „îi place prada”, adăugând că „procedurile standard de operare ale producătorului auto includ o discriminare rasială flagrantă, deschisă și nemijlocită”.

Unii dintre reclamanți au fost repartizați la posturile cele mai solicitante din punct de vedere fizic din Tesla sau au fost respinși pentru promovare, potrivit procesului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii

Constructorul auto se confruntă cu cel puțin 10 procese în care acuză discriminare rasială sau hărțuire sexuală pe scară largă, inclusiv unul intentat de o agenție pentru drepturile civile din California.
Acesta a negat anterior că ar fi comis vreo infracțiune și spune că are politici în vigoare pentru a preveni și a aborda comportamentul nepotrivit la locul de muncă.

Luni, un judecător federal din California a ordonat un nou proces privind despăgubirile pe care Tesla le datorează unui fost muncitor de culoare care a acuzat compania de discriminare rasială, după ce acesta a refuzat o despăgubire de 15 milioane de dolari. citeste mai departe

Luna aceasta, un acționar Tesla a intentat un proces în care îi acuză pe directorul general Elon Musk și consiliul de administrație al companiei că au neglijat plângerile lucrătorilor și au încurajat o cultură toxică la locul de muncă.