• Tesla este acuzată de discriminare rasială la fabrica sa de asamblare din acest stat american.
  • Tesla a negat de asemenea existența unor nereguli la fabrica sa din Fremont și afirmă că procesul este motivat politic.
  • Mai multe procese sunt în curs de soluționare în instanțele din California, care acuză Tesla că tolerează discriminarea și hărțuirea sexuală în fabricile sale.

Tesla a suferit o nouă înfrângere miercuri în tentativa de a scăpa de un proces intentat de autoritățile din California care acuză compania de discriminare rasială la fabrica sa de asamblare din acest stat american, scrie Reuters.

Un judecător din orașul Oakland aflat în California a respins într-o decizie preliminară un contra-proces intentat de Tesla Departamentului pentru Drepturi Civile din statul american care acuză compania de segregare rasială la fabrica din Fremont, afirmând că angajați de culoare au fost hărțuiți și discriminați în ceea ce privește salariile, promovările și măsurile disciplinare luate în cazul unor greșeli.

Tesla a cerut respingerea acestui proces, afirmând în propria sa acțiune depusă în instanță că agenția nu a notificat-o în timp util privind acuzațiile pe care i le aduce și că nici nu i-a oferit posibilitatea de a le soluționa pe cale amabilă.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE

Judecătorul Evelio Grillo i-a acordat însă producătorului auto un termen până pe 3 februarie pentru a depune o plângere în care să prezinte mai detaliat acuzațiile sale la adresa agenției.

Printre altele, Tesla acuză Departamentul pentru Drepturi Civile din California că a adoptat „reglementări subterane” care să îi permită să o dea în judecată fără respectarea propriilor reguli stabilite anterior în ceea ce privește acțiunile în instanță.

Producătorul auto condus de miliardarul sud-african a negat de asemenea existența unor nereguli la fabrica sa din Fremont și afirmă că procesul este motivat politic.

În luna august a anului trecut judecătorul Grillo a refuzat o cerere a Tesla de a respinge cazul, afirmând că acuzațiile aduse de aceasta agenției nu constituie și o apărare în fața suspiciunilor de discriminare.

Tot în august o altă agenție de stat din California a refuzat să revizuiască o plângere a Tesla care afirma că Departamentul pentru Drepturi Civile acționează în instanță companii fără a desfășura anchete temeinice.

Mai multe procese sunt în curs de soluționare în instanțele din California, care acuză Tesla că tolerează discriminarea și hărțuirea sexuală în fabricile sale.