• Un nou scandal de rasism este dezbătut intens în SUA pe rețelele de socializare.
  • O femeie albă a fost filmată amenințând cu un pistol o femeie de culoare și pe fiica acesteia.
  • Imaginile s-au viralizat și i-au împărțit pe americani în două tabere.

Întreg scandalul a avut loc joi într-o parcare din Michigan și s-a soldat cu punerea sub acuzare a lui Jillian Wuestenberg și a soțului ei Eric pentru ultraj, relatează New York Times.

Potrivit poliției, totul a început după ce Jillian s-a ciocnit de o adolescentă de culoare pe nume Makayla la intrarea într-un restaurant Chipotle iar mama acesteia, Takelia Hill, i-a confruntat.

Cele două au pretins inițial scuze din partea cuplului de albi iar schimbul de replici a escaladat rapid în acuzații de rasism, jigniri și a culminat cu o amenințare cu arma.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Jillian Wuestenberg și soțul ei care au permis de port armă au fost reținuți, apoi eliberați după ce au fost acuzați de ultraj, pedepsit cu până la 4 ani de închisoare.

”O persoană a spus că nu a realizat că s-a ciocnit cu o pungă de mâncare de o altă persoană, iar cealaltă persoană a pretins scuze. Apoi lucrurile au escaldat” a relatat șeriful Michael Bouchard.

Acesta i-a îndemnat pe oameni să nu alimenteze astfel de scandaluri mai ales că mulți oameni sunt deja sub presiune.

Imaginile viralizate nu arată începutul conflictului, însă o surprind pe femeia de culoare care îi numește pe cei doi albi ”rasiști” și ”ignoranți” și îi reproșează lui Jillian că a țipat la fiica ei după ce s-a ciocnit de ea.

Potrivit unei înregistrări mai lungi, cuplul de albi se apără, apoi urcă în mașină. Takelia Hill aleargă în spatele automobilului și îi acuză că vor să o calce. După ce lovește mașina cu mâna, Jillian coboară și o amenință cu un pistol. Mai mulți martori au sunat la poliție.

În urma scandalului, Eric Wuestenberg a fost concediat de la Universitatea Oakland din Michigan, unde coordona serviciile de sprijin oferite veteranilor.

Imaginile i-au divizat iar pe americani pe rețelele de socializare, unii au condamnat în termeni duri gestul cuplului de albi, alții cred că totul a fost o exagerare din partea celor două femei de culoare.