• Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, va schimba încadrarea poliţistului Derek Chauvin
  • Ofiţerul va fi acuzat de crimă de gradul al doilea, ce reprezintă omor cu intenţie care nu are premeditare
  • Keith Ellison a anunţat că îi va pune sub acuzare şi pe ceilalţi trei ofiţeri implicaţi în incident, potrivit unui tweet al senatorului Amy Klobuchar

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce poliţistul Derek Chauvin i-a ţinut genunchiul pe gât pe 25 mai, în timp ce îl imobiliza. După cum știi, cazul a generat ample proteste violente în Statele Unite.

Senatoarea Amy Klobuchar, care este din statul Minnesota şi ar putea candida pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA în tandem cu potenţialul candidat democrat la preşedinţie, Joseph Biden, a spus că procurorul de stat Keith Ellison va schimba în omucidere voluntară acuzaţia la adresa lui Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani: „Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, amplifică acuzaţiile la adresa lui Derek Chauvin, modificând încadrarea în omucidere voluntară în cazul omorârii lui George Floyd; de asemenea, vor fi puşi sub acuzare alţi trei ofiţeri. Acesta este un nou pas important pentru a se face dreptate“.

Derek Chauvin a fost acuzat săptămâna trecută de omucidere şi omor din culpă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Publicația Star Tribune notează că ceilalţi trei agenţi de poliţie, care vor fi puşi sub acuzare pentru complicitate, sunt Thomas Lane, J. Alexander Kueng şi Tou Thao. Toţi poliţiştii implicaţi în moartea lui George Floyd au fost demişi.