• Garda Civilă a arestat trei persoane, a investigat alte șase și a confiscat 135.000 de plante de marijuana, cea mai mare cantitate de acest tip de plantă din Europa.
  • Aceasta a fost descoperită într-o fermă care se presupune că era dedicată plantației de cânepă legală în orașul Huerta de Valdecarábanos, în Toledo.
  • Potrivit Guardia Civil, persoanele arestate și anchetate sunt considerate responsabile de o infracțiune împotriva sănătății publice, de apartenența la un grup infracțional și de încălcarea drepturilor lucrătorilor.

Potrivit Guardia Civil, cei arestați și anchetați sunt considerați responsabili de o infracțiune împotriva sănătății publice, de apartenența la un grup infracțional și de încălcarea drepturilor lucrătorilor.

Garda Civilă a arestat trei persoane, a investigat alte șase și a confiscat 135.000 de plante de marijuana, cea mai mare cantitate de acest tip de plantă din Europa, potrivit Gărzii Civile. Aceasta a fost descoperită într-o fermă care se presupune că era dedicată plantației de cânepă legală în orașul Huerta de Valdecarábanos, în Toledo. Potrivit Guardia Civil, persoanele arestate și anchetate sunt considerate responsabile de o infracțiune împotriva sănătății publice, de apartenența la un grup infracțional și de încălcarea drepturilor lucrătorilor.

Agenții au verificat o plantație ce se presupunea a fi dedicată cânepei în scopuri industriale și situată în orașul Huerta de Valdecarábanos, pentru a verifica situația legală a acesteia în vederea prevenirii traficului și prelucrării de stupefiante. În timpul acestei inspecții, agenții au prelevat o mostră din plante pentru a verifica dacă acestea depășeau nivelul maxim legal al componenței psihoactive din această presupusă cânepă, iar rezultatul a fost că aceste plante erau de fapt cannabis sativa, care fusese modificată genetic pentru a le face similare cu cânepa industrială și pentru a le da un aspect legal.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

În continuarea investigației Garda Civilă de pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas a interceptat un import de 112 kilograme de muguri de marijuana care fuseseră declarate ca fiind plante, fără a se preciza de ce tip, și al căror destinatar era societatea responsabilă de plantația care face obiectul anchetei.

Aceștia au revenit pentru o a doua inspecție, au confiscat 135 000 de plante de marijuana și au arestat principalii responsabili. În plus, în unele depozite din apropierea plantației, au găsit și confiscat 30 de tone de marfă uscată de la restul plantației din anul precedent și 3.720 de kilograme de muguri pregătiți pentru distribuție. Ferma în care se afla această macroplantație se întinde pe o suprafață de 12 hectare, cu supraveghere permanentă 24 de ore din 24, iar în apropiere se aflau două depozite dotate cu material pentru a fi transformate în plantații amenajate de marijuana în interior și a avea o creștere mai mare a producției, precum și o zonă de uscare cu un sistem închis de camere de supraveghere și camere de securitate.

Tot la această ultimă inspecție, agenții au descoperit că angajații care se aflau acolo erau în mare parte străini în situație ilegală în Spania, fără contract de muncă, iar locuințele puse la dispoziție de firmă nu îndeplineau condițiile minime de confort. Această operațiune face parte din operațiunea Miller și a fost efectuată de echipa de combatere a crimei organizate și a drogurilor (EDOA) a Gărzii Civile din Toledo și de Compania fiscală a Gărzii Civile a aeroportului Adolfo Suárez Madrid-Barajas.