• Tragedia de la SJU Neamț, pe masa procurorilor
  • La 5 ani de la Colectiv, un incident similar a dus la 10 decese
  • 5 ani, 0 vinovați pentru Colectiv
  • Condamnații din Dosarul Colectiv au făcut apel în privința deciziei
  • Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani în Dosarul Colectiv, reales primar
  • Condamnări în primă instanță între 3 și 12 ani în Dosarul Colectiv

5 ani și-un film pe care-l tot vedem! Tragedia de la Piatra Neamț mișcă slujbasii statului. Până unde? Trecutul ne arată că pornim vijelios în căutarea adevărului și ajungem cu succes…nicăieri!

Anchete și percheziții show-off de aproape 48 de ore – cu comunicate publice, ca să știe, domnule, lumea că oamenii își fac treaba!

La fel s-a întâmplat și la Colectiv – unde realitatea la 5 ani distanță arată așa: 65 de morți, ZERO condamnați definitiv pentru cel mai groaznic eveniment din istoria recentă. În schimb, mulți bani cheltuiți, multe ore pontate și multe lacrimi curse pe obrajii celor care și-au pierdut apropiații. La fel de multă uitare din partea oamenilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Ancheta Colectiv a început în noaptea tragediei cu același avânt pe care îl vedem și astăzi. Și am ajuns pină în punctul în care primarul acuzat de abuz în serviciu a fost reales.

În prima zi de anchetă procurorii au spus – UCIDERE DIN CULPĂ! Două zile mai târziu primarul Piedone nu avea ce să-și reproseze. După o săptămână Piedone l-a urmat pe premierul Ponta cu demisia. Numărul morților creștea!

9 zile de la Colectiv – Piedone este arestat preventiv, iar DNA vorbește despre abuz în serviciu!

La șase luni distanță, cu 64 de morți, dosarul Colectiv este trimis în judecată. După un an Justiția nu găsise vinovați. După 3 ani s-a pensionat un judecător și totul s-a reluat de la zero!

După 4 ani, justiția a condamnat în prima instanță.

Pe 27 septembrie anul acesta Piedone a câștigat primăria Sectorului 5 – NU VĂ FRIGEȚI LA VOT, a fost sloganul de campanie.

Un ciclu care se reia pe 14 noiembrie la Piatra Neamț. Stați liniștiți, cercetarea ar putea dura 2 zile, spune procurorul de caz. Tot el s-a ocupat și de Giulești ori Colectiv.

Reporter: Ar putea dura mai multă vreme cercetarea?

Marius Iacob: „Da, ar putea dura mai multă vreme. Ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie şi eliminare a riscurilor pe care le avem cu privire la aceste cercetări.”

Gabriela Scutea, procurorul general al României: „Din punct de vedere al cercetării care are loc la Piatra Neamţ, este foarte importantă prezenţa echipei multidisciplinare pentru că ancheta va trebui orientată pe probe care vor fi descoperite în salonul incendiat. Activitatea este la început pentru că locul incendiului nu a fost accesibil foarte mult timp…Vor fi efectuate acele acte care să conducă înspre variante realiste ale investigaţiei”