• Graham Clark, în vârstă de 17 de ani, este suspectat că ar fi creierul piratării conturilor unor celebrităţi pe Twitter.
  • Conform rechizitoriului, anterior, Clark ar fi fost implicat într-un furt de 856.000 de dolari, dar nu a fost niciodată acuzat.
  • De asemenea, el și-a construit o reputație de escroc în comunitățile Minecraft.

Noi detalii ies la iveală despre tânărul de 17 ani, inculpat în SUA pentru piratare pe Twitter, scrie Business Insider.

Anul trecut, Graham Ivan Clark a fost subiectul unei anchete penale în care procurorii din Florida au confiscat 15.000 de dolari și 400 de Bitcoin. Cu toate astea, Clark a scăpat de acuzații, ba mai mult, autoritățile i-au returnat banii, dar și 300 de cryptomonede, în valoare de peste 3 milioane dolari. Victima din acest caz a declarat pentru New York Times că procurorii nu l-au acuzat pe Clark la acea vreme pentru că era încă minor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Clark a avut o relație încordată cu familia sa, prin urmare și-a petrecut o mare parte din viață în online devenind priceput să convingă oamenii să-i dea bani, fotografii și informații. În trecut, tânărul și-a creat o reputație de escroc în comunitățile Minecraft. Foștii săi prieteni spun că tânărul cerea o sumă de bani în schimbul unor articole din joc, iar după ce își primea banii, înțelegerea pica. În 2016, un jucător Minecraft spune că tânărul s-a oferit să-i vândă o pelerină digitală pentru 50 de dolari pe care nu i-a livrat-o niciodată.

În ultimele luni, Clark a postat pe contul său de Instagram, acum șters, poze în care purta Sneackerși și un ceas Rolex.

Graham Ivan Clark, arestat la Tampa, Florida, luna trecută, este acuzat că a uzurpat identitatea unor personalităţi, între care fostul preşedinte Barack Obama, directorul executiv al Tesla Elon Musk sau Kim Kardashian. El ar fi postat mesaje în numele acestora cerând victimelor să trimită monede bitcoin. El ar fi strâns peste 100.000 de dolari într-o singură zi.

Cauțiunea stabilită pe numele lui Clark este de 725.000 de dolari.