• Portalul de știri NGS24, citând surse din cadrul anchetei, scrie că adolescenții ar fi vrut să explodeze clădirea reală a FSB-ului
  • Părinții minorilor susțin că doi dintre ei și-au recunoscut vina „la cererea anchetatorilor”.

Trei elevi din clasa a IX-a din Krasnoyarsk sunt acuzați că au creat o comunitate teroristă pentru a „arunca în aer” Serviciul Federal de Securitate din jocul Minecraft, transmite Baza, citată de Meduza.

Potrivit publicației, tinerii de 14 ani au fost reținuți în vara anului 2020 după ce au lipit pliante pe clădirea FSB-ului pentru a-l sprijini pe Azat Miftakhov, un student activist, judecat pentru huliganism după ce ar fi spart geamul unui partid. Informațiile cum că aceștia au creat de fapt o comunitate teroristă au apărut abia acum.

Telefoanele școlarilor au fost ridicate polițiști, iar din mesaje s-a dovedit că adolescenții au construit o clădire FSB în Minecraft și au vrut să o „arunce în aer”, susține Baza

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Portalul de știri NGS24, citând surse din cadrul anchetei, scrie că adolescenții ar fi vrut să explodeze clădirea reală a FSB-ului, cum, nu au menționat.

Doi minori au pledat vinovați și au fost arestați la domiciliu, iar cel de-al treilea adolescent a refuzat să pledeze vinovat și a fost trimis la un centru de detenție preventivă, transmite Baza.

Părinții minorilor susțin că aceștia și-au recunoscut vina „la cererea anchetatorilor”.

Potrivit anchetei, din octombrie 2019 până în iunie 2020, minorii „au urmat o pregătire comună citind literatură interzisă și vizionând videoclipuri despre fabricarea de explozivi și, de asemenea, au practicat abilități în practică într-o casă abandonată și pe șantierele de construcții”.