• Donald Trump a anunțat astăzi că va da în judecată trei dintre cele mai mari companii de tehnologie
  • Motivele invocate de acesta este cenzura pe care acestea companii o impun pe platformele proprii
  • Donald Trump invocă primul amendament privind dreptul la exprimare liberă

Donald Trump a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că va da în judecată trei dintre cele mai mari companii de tehnologie din: Facebook, Twitter și Google, precum și directorii executivi ai acestora, informează AP.

Motivele invocate de acesta este cenzura pe care acestea companii o impun pe platformele proprii, în contradicții cu primul amendament din constituția Statelor Unite, care vizează libertatea de exprimare.

„Cerem încetarea blocărilor spontane, oprirea cenzurii, alungarea și anularea pe care le cunoașteți atât de bine” a spus fostul președinte, în timpul conferinței de presă din statul american New Jersey.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Donald Trump a acuzat în nenumărate rânduri companiile de tehnologie pentru blocarea sa sau pentru cenzură. El a dat exemplu că Facebook l-a cenzurat atunci când a spus că virusul a venit din Wuhan, iar oamenii de știință au ajuns la aceeași concluzie între timp.

YouTube se face vinovat, conform spuselor lui Trump, pentru că a blocat videoclipurile care contrazic informațiile și îndrumările oferite de Organizația Mondială a Sănătății care, conform fostului președinte, „s-au dovedit a fi greșite în repetate rânduri”. În același timp, Trump susține că a fost blocat „prea ușor” pe Twitter, chiar și opoziția sa fiind surprinsă de acest lucru, „am avut postări mai rele” – a spus Trump.

Cum am menționat anterior, Donald Trump invocă primul amendament privind dreptul la exprimare liberă. Totuși, încă din anul 1996, există secțiunea 230, care îi acoperă companiile din tehnologie. Această secțiune ar presupune crearea unui mediu prietenos pentu toată lumea, puterea companiilor fiind de a modera conținutul și de a defini care este „prietenos” și „sigur”.