• Donald Trump stârnește noi controverse după ce a răspuns la o întrebarea privind brutalitatea poliției.
  • El a spus că, de fapt, tot mai mulți albi sunt uciși de forțele de ordine, deși studiile arată contrariul.
  • Un studiu publicat în American Journal of Public Health din 2018 arată că afro-americanii sunt de 3,5 ori mai predispuși să fie uciși de polițiști comparativ cu oamenii albi.

În 2017 când a avut loc marșul naționaliștilor albi și a contraprotestanților din Charlottesville, Virginia, Donald Trump a spus că există „oameni buni de ambele părți”, însă nu a profitat de ocazie pentru a vorbi despre discriminarea rasială – în schimb marți, președintele american a vorbit despre brutalitatea poliției făcând referire că tot mai mulți albi sunt uciși de forțele de ordine.

Despre acest subietc, Trump a fost întrebat într-un interviu acordat lui Catherine Herridge de la CBS News.

“Ce întrebare teribilă să pui”’, a declarat Trump, adăugând că “tot aşa este cu albii. Tot mai mulţi albi, apropo. Mult mai mulţi albi”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Întrebarea lui jurnalistei a venit după câteva săptămâni de proteste în urma morții lui George Floyd, în timp ce poliția încerca să-l aresteze în Minneapolis în mai.

Ce spun de fapt statisticile

Potrivit proiectului de investigației The Guardian, numit „The Counted in 2015-2016”, care înregistrează toate persoanele din SUA ucise de poliție, arată că oamenii de culoare din America au șansa de două ori mai mare de a fi omorâți de polițiști decât oamenii albi.

O analiză similară din 2016 făcută de The Washington Post a constatat, de asemenea, că afro-americanii sunt mai des ucişi de poliţie în comparaţie cu albii, care reprezintă o pondere mult mai mare a populaţiei SUA.

Un alt studiu publicat în American Journal of Public Health din 2018 arată că afro-americanii sunt de 3,5 ori mai predispuși să fie uciși de polițiști comparativ cu oamenii albi.

În perioada protestelor împotriva morții lui Floyd, Trump a încadrat incidentele în mod repetat ca fiind violențe fabricate împotriva poliției și a forțelor de ordine, alimentate de democrați, adversarii săi politici și militanți radicali antifascism.