Trump le vrea pe femei de partea lui. O va grația pe activista Susan B. Anthony, care a votat ilegal în 1872

Trump le vrea pe femei de partea lui. O va grația pe activista Susan B. Anthony, care a votat ilegal în 1872 Sursă foto: Profimedia
  • Donald Trump vrea să îi acorde grațiere postum activistei Susan B. Anthony
  • Susan B. Anthony era activistă pentru drepturile femeilor
  • Ea a votat ilegal în alegerile prezidențiale din 1872

Știi că e sexist, dar sondajele care spun că femeile sunt de partea lui Biden îl fac să își reconsidere poziția, cel puțin aparent. Preşedintele Donald Trump spune că o va grația postum pe activista pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony, care a fost acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872, scrie nypost.com.

„Voi semna o graţiere completă pentru Susan B. Anthony. Ea nu a fost iertată niciodată“, a spus Trump reporterilor, la Casa Albă.

„Mișcarea“ o să ți se pară o încercare a lui Trump de a obţine votul femeilor la alegerile din toamna aceasta, în contextul în care ele îl preferă pe democratul Joe Biden.

Grațierea vine după 100 de ani de la ratificarea Amendamentului 19, care garanta dreptul femeilor la vot. Anthony a fost arestată la ea acasă, în Rochester, New York, şi judecată. Amendamentul 19, cunoscut și ca Amendamentul lui Susan B. Anthony, pentru care ea a luptat, a fost ratificat la 14 ani de la moartea ei, pe 18 august 1920.

Sursă foto: Profimedia