• Fostul președinte a spus în repetate rânduri că acuzația ei de agresiune sexuală este o minciună.
  • Un tribunal a stabilit că Donald Trump trebuie să îi plătească lui E Jean Carroll peste 83 de milioane de dolari pentru declarațiile defăimătoare.
  • În luna mai, un alt juriu i-a acordat lui Carroll 5 milioane de dolari. Acesta a considerat că Trump nu este vinovat de viol, dar că a abuzat-o sexual pe Carroll.

Un tribunal a stabilit că Donald Trump trebuie să îi plătească lui E Jean Carroll peste 83 de milioane de dolari pentru declarațiile defăimătoare despre fosta scriitoare a revistei Elle, marcând astfel primul verdict al unui tribunal federal din acest an împotriva fostului președinte, în timp ce acesta face campanie pentru revenirea sa la Casa Albă.

Juriul format din nouă membri i-a acordat lui Carroll 65 de milioane de dolari în daune punitive, pe lângă cele peste 18 milioane de dolari în daune compensatorii, după ce anterior a fost găsit responsabil de abuz sexual și apoi a defăimat acuzațiile sale de agresiune sexuală ca fiind mincinoase, scrie AP.

Verdictul a fost pronunțat vineri, după aproximativ trei ore de deliberare, în urma unui proces civil controversat de două săptămâni, desfășurat într-o sală a unui tribunal federal din Manhattan, în care avocații domnului Trump au susținut agresiv cazul lui Carroll. Fostul președinte a atacat-o în mod repetat și potențial defăimat-o în conferințe de presă și în zeci de postări pe site-ul său Truth Social.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

În luna mai, un alt juriu i-a acordat lui Carroll 5 milioane de dolari. Acesta a considerat că Trump nu este vinovat de viol, dar că a abuzat-o sexual pe Carroll și apoi a defăimat-o susținând că a inventat totul. Trump face apel la această sentință.