• Marius Gal, consilierul parlamentarului liberal Ben Oni Ardelean, este cercetat într-un dosar de corupție
  • Mihai Gal a primit 600.000 de lei ca să ajute la vânzarea măștilor de protecție
  • Consilierul a devenit intermediarul, iar o părte din măști și combinezoane au ajuns la spitale din Transilvania, dar și la compania națională UNIFARM
  • Consilierul apare și pe Netflix în seria „The Family”

Traficant de influență în vremea coronavirusului. Marius Gal, consilierul parlamentarului liberal Ben Oni Ardelean, a făcut o avere de neinvidiat cu măști și combinezoane de protecție. Peste o jumătate de milion de lei, pentru care a fost anchetat de procurorii anti-corupție. Și trimis în judecată.

Este vorba despre un dosar de corupție generat de „Afacerea Pandemia” de la compania națională UNIFARM. Consilierul a intermediat un transport de 2 milioane de măști STP2 și 300.000 de combinezoane. Mihai Gal a primit 600.000 de lei ca să ajute la vânzarea măștilor de protecție, spune DNA. Acest consilier s-a intercalat pe firul poveștii ca un traficant de influență.

Materialele de protecție au fost aduse din China de o firmă din Sibiu. Marius Gal a devenit intermediarul, iar o părte din măști și combinezoane au ajuns la spitale din Transilvania, dar și la compania națională Unifarm.
În luna aprilie, când a fost adus acest transport, Marius Gal s-a prezentat drept voluntar. Datele procurorilor arată că o parte din măști avea probleme și că oamenii implicați știau asta. Atunci, consilierul a mulțumit pentru ajutor și premierului Ludovic Orban.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Procurorii spun că în schimbul acestor bani, pe care i-a primit prin intermediul unei fundații evanghelice și prin produse electrocasnice, Marius Gal și-a cumpărat o mașină de lux și a plătit cazare la hotel.

Marius Gal conduce o asociație evanghelică, iar aceste asociații religioase sunt foarte puternice la nivel internațional. De asemenea, el a fost consilierul parlamentarului Ben Oni Ardelean, al ministrului Cristian David și al altor politicieni din PNL și PSD, a fost președinte al ALDE Câmpia Turzii și al ALDE Diaspora, iar în paralel conduce asociația. Consilierul apare și pe Netflix în seria „The Family”, în conexiune cu Ben Oni Ardelean unde își trafichează influența prin religie.