• UE va sancționa 6 persoane din cercul lui Putin pentru otrăvirea lui Navalnîi
  • Printre cei vizați sunt miniștri și seful FSB
  • UE a sancționat, de asemenea, Institutului de Stat de Cercetări Științifice de Chimie Organică, care ar fi dezvoltat substanța chimică

UE a anunțat sancțiuni împotriva membrilor cercului interior al lui Vladimir Putin, inclusiv șefului FSB, pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, scrie The Guardian.

UE a declarat că a convenit asupra sancțiunilor împotriva a șase persoane despre care se crede că au fost implicate în „încercarea de asasinare” al celui mai critic al lui Putin.

Activele lui Alexander Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), agenția de spionaj succesore a KGB-ului, vor fi înghețate și se va confrunta cu o interdicție de călătorie, alături de Serghei Kiriyenko, primul șef adjunct de cabinet din administrația lui Putin. Vor fi vizați și Andrei Yarin, un alt oficial de la Kremlin, Alexei Krivoruchko și Pavel Popov, miniștri ai Apărării, și Sergei Menyaylo, un trimis prezidențial în Districtul Federal Siberian.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Într-un interviu acordat celui mai popular youtuber rus, Yury Dud, Alexei Navalnîi a spus că: ,,Versiunea mea este că acest lucru l-a făcut fie FSB, fie Serviciul de Informații Externe, la indicația lui Putin. Eu nu văd altă situație. Când mă întrebi de ce, eu am răspuns. Pentru că ultimii doi ani, tot sistemul nostru s-a aflat într-o continuă presiune. Tu știi că au fost raiduri, noi nu avem oameni care nu au conturile bancare blocate, toți sunt interogați”

UE a sancționat, de asemenea, Institutului de Stat de Cercetări Științifice de Chimie Organică, care ar fi dezvoltat substanța chimică pentru otrăvirea Navalnîi.

Moscova a negat orice implicare și a respins acuzațiile ca fiind absurde.