Uită-te la ceas! În următoarele 15-20 de minute, o femeie va fi bătută. De ce femeile nu-și reclamă agresorii

  • Azi e Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor
  • În fiecare oră, trei femei din România cad victime violenței în familie
  • Pandemia de coronavirus a declanșat un număr mare de violențe domestice
  • În primele 9 luni din 2020, polițiștii au emis aproape 6.500 de ordine de protecție

Uită-te la ceas! În următoarele 15-20 de minute, o femeie va fi bătută. Apoi, încă una, și încă una. Până la finalul acestei ore, vom număra trei victime ale violenței domestice. Iar până diseară, peste 70.

Asta spune statistica oficială. Dar tu știi că multe vânătăi rămân ascunse.
Femeile nu-și reclamă agresorii. De ce? Pentru că, în cele mai multe cazuri, aceștia le sunt parteneri. Se tem de ei, se tem să rămână singure, se tem de gura lumii. Se tem!

În 2019, aproape 20.000 de femei au fost agresate fizic. În familie. Dintre ele, 44 au murit. Acasă e locul cel mai periculos pentru femei. Iar anul acesta a devenit un teren minat. Din cauza epidemiei de coronavirus, victimele au fost obligate să se izoleze… nu de agresori, ci cu ei. Iar asta s-a văzut în cifre.
În primele 9 luni din 2020, polițiștii au emis aproape 6.500 de ordine de protecție provizorii.

Cu 10 la sută mai mult decât anul trecut. Azi e Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Eu port un machiaj, dar pentru zeci de mii de femei aceasta este imaginea cruntă de zi cu zi. De aceea, Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor nu ar trebui să fie doar pe 25 noiembrie, ci în fiecare zi.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!