• Ultrajul împotriva poliţiştilor locali se pedepseşte mai dur
  • ICCJ: poliţistul local trebuie să aibă aceleași drepturi ca ceilalţi poliţişti
  • Cine lovește un polițist primește o pedeapsă majorată cu jumătate

O faptă de ultraj îndreptată împotriva unui poliţist local se pedepseşte la fel de aspru ca una săvârşită asupra unui poliţist sau jandarm.

Asta a hotărât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

Instanţa supremă pune astfel semn de egalitate între poliţiștii locali şi ceilalţi poliţişti când vine vorba de protecția de care trebuie să beneficieze.
Poliţiştii însă nu mai vor ca oamenii să-i confunde cu cei de la Poliţia Locală, despre care spun că ar trebui să revină la vechea denumire: Corpul Gardienilor Publici.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Am creat această structură a Poliţiei Locale, care a încercat să copieze din atribuţiile Poliţiei Române, însă când vine vorba despre muncă, aceştia se dau înapoi. Când vine vorba despre salarii, la fel vedem că ei sunt mai bine salarizaţi decât poliţiştii din Poliţia Română. Aceste structuri ar trebuie să fie reorganizate şi restructurate.

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual: La un moment dat i-au transformat în Poliţie Locală, i-au schimbat denumirea din gardian public în Poliţie Locală şi le-au mai dat câteva competenţe. Au copiat tot, uniformă, maşini, merg umăr la umăr. Nu e deloc nici moral, nici legal, să ai competenţe extrem de mici şi salariu extrem de mare.