• Un student rus care a făcut apel la pace în Ucraina este ținut în cușca unui tribunal – și ar putea primi până la 10 ani de închisoare.
  • Adolescenta a fost apoi acuzată de discreditarea armatei” și de „justificarea terorismului”.
  • Olesya a fost, de asemenea, adăugată pe lista de extremiști și teroriști a Moscovei și este ținută în arest la domiciliu până la proces.

Un student rus care a făcut apel la pace în Ucraina este ținut în cușca unui tribunal – și ar putea primi până la 10 ani de închisoare. Olesya Kryvtsova, în vârstă de 19 ani, a fost arestată de poliție, care a pătruns în locuința ei cu un baros. Adolescenta a fost apoi acuzată de discreditarea armatei” și de „justificarea terorismului”.

Olesya a fost, de asemenea, adăugată pe lista de extremiști și teroriști a Moscovei și este ținută în arest la domiciliu până la proces. Mama ei, Natalia, în vârstă de 46 de ani, a declarat: „Olesya este o pacifistă – a vorbit împotriva războiului din Ucraina. Nu toți colegii ei de clasă apreciază poziția ei și se pare că cineva a informat împotriva ei. După aceea, poliția înarmată a intrat în casa ei și a arestat-o. Dar fiica mea nu este vinovată de nimic. Este o fată bună, sensibilă, care urăște violența și sângele. Singura ei greșeală este că nu se teme să-și exprime poziția anti-război. Din păcate, cei care o simpatizează pe Olesya nu pot decât să vorbească în șoaptă despre ea. Situația din țara noastră este acum la fel ca în timpul lui Stalin. Nu avem nici o speranță că lucrurile se vor schimba în bine în viitorul apropiat.”

Olesya a împărtășit sentimente anti-război pe Instagram și pe VKontakte, o platformă de socializare rusă. Anterior, ea a fost amendată cu 30.000 de ruble (360 de lire sterline) pentru că a afișat postere anti-război în orașul său natal, Arkhangelsk, la 800 de mile nord de Moscova.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

O fotografie o arată făcând sfidător un semn al păcii. Într-o altă fotografie, ea este văzută purtând cu reticență uniforma de cadet în timpul antrenamentului militar de la școală. În conformitate cu termenii arestării sale, nu poate folosi internetul, telefonul și nici nu poate trimite sau primi corespondență.

Natalia a adăugat: „Olesya a fost întotdeauna independentă, capabilă și perseverentă. Timp de patru ani, ea a vorbit împotriva pregătirii militare în școli și a recrutării în armată. Ea mi-a spus: „Orice s-ar întâmpla în lume, armele sunt folosite doar pentru a ucide. Cea mai mare dorință a ei este pacea în Ucraina. Nu vom renunța să luptăm pentru ea. Suntem ajutați de câțiva prieteni, dar, din păcate, majoritatea îl susțin pe Putin și o blamează pe Olesya.”