• Înregistrarea de pe camera de filmat atașată mașinii de poliție arată cum un bărbat negru neînarmat a fost împușcat fatal  
  • Totul s-a întâmplat cu câteva săptâmâni în urmă, dar filmarea a apărut pe internet pe 8 iunie
  • Bărbatul avea 28 de ani și era din New Jersey

Moartea lui George Floyd, cauzată de polițiști, nu este una singulară. În ultima perioadă au ieșit la lumină tot mai multe incidente de acest fel.

Avocatul general din New Jersey a dat presei luni un video de pe camera unei mașini de poliție, care a surprins împușcarea fatală a unui bărbat negru, neînarmat, în vârstă de 28 de ani, de către un polițist alb, luna trecută, scrie The Washington Post.

Maurice Gordon din Poughkeepsie, New York, fusese oprit de polițiști pe 23 mai pentru viteză. Wetzel i-a spus lui Gordon să rămână în mașină, în afara traficului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Procuratura generală a spus că Gordon a încercat de două ori să intre pe scaunul șoferului mașinii de patrulare a lui Wetzel. Prima dată, Wetzel i-a pulverizat spray cu piper, iar apoi, în timpul unei confruntări fizice, l-a împușcat de șase ori. În decurs de doar un minut, Gordon a ieșit din mașină, iar apoi corpul său s-a prăbușit pe drum.