Un american a fost arestat la 50 de ani de la evadare. Cu ce s-a ocupat și cum a reușit să se ascundă

  • Un american a evadat în 1971 și a fost prins abia zilele trecute
  • El a fost condamnat în 1968, fiind acuzat de uciderea unei persoane în timpul protestelor din Pittsburgh
  • Leonard Moses a folost un nume fals și a lucrat ca farmacist în Michigan

Leonard Moses, un american arestat în 1968 și evadat 3 ani mai târziu, a fost prins de polițiști zilele trecute, a anunțat FBI, printr-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață după ce, la protestele de după asasinarea liderului luptei pentru drepturi civice Martin Luther King, acesta a aruncat cocktailuri molotov într-o casă, a cărei proprietare a murit.

Leonard Moses a reușit să evadeze în 1971, când a participat la înmormântarea bunicii sale. El a folosit o identitate falsă, a preluat numele de Paul Dickson și a lucrat mai mulți ani, cel puțin până în 1999, ca farmacist în Michigan.

În 2016, FBI a reluat căutarile, i-a interogat pe cei apropiați și a setat și o recompensă, dar totul a fost fără succes.

Totuși, în acest an, Leonard Moses a fost reținut în cadrul unei alte anchete, despre care FBI nu a oferit detalii. Documente judiciare arată însă ca un anume Paul Dickson, născut în 1949, a fost inculpat în aprilie anul acesta pentru fraudă și prescriere ilegală de substanțe controlate.

FBI precizează că amprentele lui Moses, acum Paul Dickson, au fost introduse într-o bază de date națională și au coincis cu cele prelucrate în 1968, polițiștii reușind să își dea seama că îl au în custodie pe cel ce evadase în 1971.

El a fost arestat joi, fără incidente, la domiciliul din Grand Blanc, Michigan, şi urmează să fie transferat spre Pennsylvania pentru a fi adus în faţa justiţiei, se mai arată în comunicatul FBI.